USA kommer föreslå tariffer på rysk olja som alternativ för embargo

USA kommer föreslå tariffer på rysk olja som alternativ för ett embargo, i syfte att snabba på processen för att fasa ut den ryska oljan från marknaden. Det skriver Reuters.
USA kommer föreslå tariffer på rysk olja som alternativ för embargo - Olja
Foto: AP Photo/Hussein Malla, File/TT

Amerikanska tjänstemän uppges ha sagt under tisdagen att de kommer föreslå tariffer på rysk olja under det kommande G7-mötet. Förslaget ska ses som ett snabbare alternativ jämfört med EU:s tidigare föreslagna embargo tillika utfasning av rysk olja. EU:s förslag har stött på hinder internt, efter att medlemsländer som Ungern uttryckt motstånd. Landet är i nuläget starkt beroende av rysk olja.

De föreslagna tarifferna skulle göra det möjligt att ha kvar den ryska oljan på marknaden, men samtidigt minska intäkterna som flödar till Moskva från exporten. Genom förslaget menar tjänstemännen på att de kan förhindra framtida prishöjningar för oljan, vilket även kan skydda den globala ekonomin från att ta allvarlig skada.

Den föreslagna tariffen är en i raden av flera västerländska sanktioner riktade mot Ryssland efter att landet invaderade Ukraina i slutet av februari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets