USA-terminer pekar på positiv öppning

Kurserna på New York-börserna väntas inleda stigande på torsdagen enligt signalerna på terminsmarknaden.

Sentimentet får stöd av börsuppgångar i Europa efter starkare inköpschefsindex än förväntat för oktober månad. Rapportperioden fortsätter i oförminskad styrka.

S&P 500-terminen är klockan 14.39 0,9 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen är 0,9 procent över.

Torsdagen har bjudit på något starkare inköpschefsindex än väntat från viktiga länder som Kina och Tyskland liksom för EMU-regionen. Senare i dag väntas det amerikanska indexet.

Från den amerikanska makroagendan har statistik över nya arbetssökande rapporterats, vilken visade en något högre nivå än väntat vid 283.000 sökanden.

Rapportflödet har varit intensivt under morgonen i New York.

Verkstadsbolaget Caterpillars rapport visade ett klart högre resultat än väntat i tredje kvartalet. Även försäljningen steg mer än förväntat.

Bolaget skruvar upp vinstprognosen för helåret 2014, men behåller försäljningsprognosen på 55 miljarder dollar för 2014. För 2015 ser bolaget framför sig en oförändrad eller något högre försäljning. Marknadens förväntningar på försäljningen nästa år, låg före dagens rapport, på 57 miljarder.

Caterpillar var upp 3,5 procent i förhandeln.

Biltillverkaren GM:s rapport visade ett något högre resultat men lägre försäljning än väntat under det tredje kvartalet. Aktien steg 2,7 procent.

Läkemedelsbolaget Eli Lillys resultat i tredje kvartalet var i linje med förväntningarna. Bolaget sänker taket i tidigare intäktsintervall för 2014 till 19,4-19,8 miljarder, från 19,4-20,0 miljarder. Marknadens försäljningsprognos, låg före dagens rapport, på 19,8 miljarder. Eli Lillys aktie steg 0,5 procent i förhandeln.

Yelp var bland kursdykarna i förhandeln, ned 12,8 procent. I går lämnade bolaget en intäktsprognos som inte föll marknaden i smaken.

Twitter är också i ropet efter gårdagens besked att bolaget försöker växa utanför sitt meddelandesystem och vill använda förvärv för att utvecklas till att bli en mobil plattform som kan konkurrera med Google, Apple och Facebook. Aktien steg 1,6 procent.

Efter börsens stängning kommer delårsrapporter från bland andra Amazon och Microsoft.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG