Valet med bara ett alternativ

Sepp Blatter är i blåsväder och turerna kring Fifa fortsätter. Tidigare enda motkandidaten till FIFA-posten drar sig ur. Blatter anklagas också för oegentligheter.

Turerna kring ordförandeposten i fotbollsförbudet Fifa fick en ny vändning när nuvarande ordförande Sepp Blatters enda motkandidat drog sig ur. Mohamed bin Hammam från Qatar drog tillbaka sin kandidatur precis innan han blev suspenderad från FIFA av den etiska kommittén, enligt DI

Flera asiatiska fotbollsförbund lämnade i går Fifa:s högkvarter i protest. Nu är enda kandidaten till ordförandeposten 75-åriga Sepp Blatter som haft posten sedan 1998.

Sepp Blatter medger att turerna skadar Fifa men förnekar alla spekulationer om kris. Dock har sponsorerna Coca-Cola och Adidas gått ut och sagt att de vill ha en snabb och ”lämplig” lösning skriver DI.

Karusellen kring Fifa och mutanklagelser har tilltagit sedan Qatar fick VM 2022. Det har spekulerats i att allt inte gick rätt till i det överraskande valet av Qatar som VM-land.

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco