Valmet och Neles går ihop

De finska verkstadsbolagen Valmet och Neles går ihop i en fusion där betalningen sker med aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.
Valmet och Neles går ihop - handslag-900
Foto: Fredrik Sandberg /TT
Samgåendet går till så att aktieägarna i Neles får 0,3277 nya aktier i Valmet per befintlig aktie i Neles. Efteråt kommer Neles aktieägare att sitta på 18,8 procent av det nya bolaget, medan Valmets aktieägare kommer kontrollera resterande cirka 81,2 procent.

Det nya bolaget kommer att ha cirka 17 000 anställda och en omsättning på cirka 4,3 miljarder euro (2020).

Tidigare har Alfa Laval varit involverade i en budstrid om Neles med Valmet, som är storägare i Neles och motsatte sig erbjudandet. Valmet valde istället att öka sitt ägande i Neles och senare föreslå ett samgående med bolaget. Alfa Laval har fortsatt en relativt stor post i Neles.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets