”Värderingsskillnaderna hänger inte ihop”

En analytiker är förbryllad över den stora skillnaden mellan värderingarna på de två stora privatuthyrningssajterna Airbnb och HomeAway.

Airbnb, som är en sajt specialiserad på privatuthyrning som alternativ till hotell, uppges vara nära att ta in 1 miljarder dollar i en ny finanseringsrunda. Värderingen av bolaget ska då vara uppe i 24 miljarder dollar.

Det gör att analytikern Tom White på australiensiska investmentbanken Macquarie har svårt att se hur börsnoterade HomeAway, som har liknande affärsmodell som Airbnb, kan värderas till endast 2,99 miljarder dollar, skriver Benzinga.

”Värderingsskillnaden hänger inte ihop”, säger White.

White hänvisar särskilt till P/S-talet där Airbnb värderas till 27 gånger dess förväntade intäkter på 900 miljoner dollar för 2015. Det samtidigt som HomeAway handlas till endast 6 gånger dess förväntade intäkter på 495 miljoner dollar för 2015.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här