Veckans drink från Börsens Bartender: Power Play

För den som vill ge sig in i en riktig kraftmätning på miljardnivå, krävs den rätta sportdrycken. Den skall passa in i styrelserummen, samtidigt som den ger mod, slughet och litet extra energi för den där sista förhandlingsvändan. Här är receptet du inte visste att du inte klarar dig utan framdeles. 
Foto: Hans-Olov Öberg

Projektet Börsens bartender började som en Twitterdiskussion mellan författaren, ekonomijournalisten och finansanalytikern Hans-Olov Öberg och chefredaktören på Affärsvärlden. Boken är en praktisk och användbar guide för cocktail-intresserade näringslivsmänniskor på flera olika sätt: här får du lära dig grunderna för en lyckad cocktail, vägen till tvättäkta cocktailnörderi och därtill hyllas ett 40-tal näringslivsfenomen.

Hur kraftig är en Norrlandsboom? Överlever man en Kreuger Special? Och vad gör Saxborn on the beach?

Affärsvärlden kommer regelbundet att publicera drinkar och recept från boken. Här kommer en drink för den som vill ge sig in i en riktig kraftmätning på miljardnivå.

Den gamla kära svenska traditionen med maktkamper kom på nytt till heders för några år sedan med SCA-Industrivärden-Handelsbanken-skandalen. Nordeas finske huvudägare kom på kant med den svenska regeringen. Och i fastighetsbranschen – därom är denne skribent fast övertygad – kommer flera stora maktspel snart att ta sin början. Det finns litet för många litet för stora spelare för att så inte skall bli fallet, helt enkelt.

Recept

3 cl Hernö Old Tom Gin
3 cl Konjak av gott märke
3 cl söt, röd vermouth
0,5 cl Grand Marnier
3 dash Angostura

Rör ingredienserna med rejäla isbitar och sila ned i glaset.
En äppelskiva som garnering håller företagsdoktorn borta.

EN ANNAN DRINK FRÅN BOKEN

Börsens bartender har tidigare presenterat drinken Stayin’ Alive, där legendaren Jan Stenbeck hyllas med något som bara kan beskrivas som en äkta discodrink. Här kan du se receptet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.