Veckans drink från Börsens Bartender: Stayin’ Alive

Legendaren Jan Stenbeck hyllas med något som bara kan beskrivas som en äkta discodrink!
Foto: Hans-Olov Öberg

Projektet Börsens bartender började som en Twitterdiskussion mellan författaren, ekonomijournalisten och finansanalytikern Hans-Olov Öberg och chefredaktören på Affärsvärlden. Boken är en praktisk och användbar guide för cocktail-intresserade näringslivsmänniskor på flera olika sätt: här får du lära dig grunderna för en lyckad cocktail, vägen till tvättäkta cocktailnörderi och därtill hyllas ett 40-tal näringslivsfenomen.

Hur kraftig är en Norrlandsboom? Överlever man en Kreuger Special? Och vad gör Saxborn on the beach?

Affärsvärlden kommer regelbundet att publicera drinkar och recept från boken. Nu hyllar vi Jan Stenbeck med drinken Stayin’ Alive:

Få företagsledare har varit så flamboyanta i alla sina gärningar som den numera legendariske Jan Stenbeck. Och för många är hans gärning evigt förknippad med inledningen på karriären som monopolutmanare i tungviktsklassen: Kinneviks bolagsstämma på biografen Draken där för tillfället filmen »Stayin’ Alive« gick för fulla hus. Den medialt begåvade mogulen lät sig fotograferas under filmtiteln och the rest is history. Av detta skäl, och många andra, ser vi det som självklart att hylla honom med något som bara kan beskrivas som en äkta discodrink!

RECEPT

5 cl ljus rom
2 cl Sourze Passionsfrukt
15 cl Trocadero
1 cl pressad citron
4 dash Angostura

Fyll ett rejält gintonicaglas med is och häll i ingredienserna – bubblorna sist.
Rör ett varv med sugrör och garnera med ananasslice.

EN ANNAN DRINK FRÅN BOKEN

Börsens bartender har tidigare presenterat drinken Nyckeln, då ingen drinklista med näringslivsinriktning är komplett utan sinnebilden för den svenska finanskraschen. Här kan du se receptet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.