Veckans drink från Börsens Bartender: Reefat

Reefat och hans Fermenta var de som påminde aktiemarknaden om prefixet risk i riskkapital. Självklart förtjänar detta en drink.
Foto: Hans-Olov

Projektet Börsens bartender började som en Twitterdiskussion mellan författaren, ekonomijournalisten och finansanalytikern Hans-Olov Öberg och chefredaktören på Affärsvärlden. Boken är en praktisk och användbar guide för cocktail-intresserade näringslivsmänniskor på flera olika sätt: här får du lära dig grunderna för en lyckad cocktail, vägen till tvättäkta cocktailnörderi och därtill hyllas ett 40-tal näringslivsfenomen.

Hur kraftig är en Norrlandsboom? Överlever man en Kreuger Special? Och vad gör Saxborn on the beach?

Affärsvärlden kommer regelbundet att publicera drinkar och recept från boken. Den här veckan har Affärsvärlden skrivit om ”Fermenta och biotekniken” och vad passar då bättre än en Reefat?

Sprungen upp på den svenska finansscenen ur vad som föreföll vara tomma intet, lyckades Reefat med sin personliga stil, sin jordnära framtoning, sina obetalbara felciteringar av svenska ordspråk och en uppenbar brist på självkritik bli hela finanssveriges OCH aktiemarknadens gunstling. Det faktum att han med hjälp av kraftfullt överdrivna egna meriter och bokföringsmetoder som plaskade ljudligt bortom utmarkerna för god sed lyckades dupera självaste PG Gyllenhammar, talar för sig självt. Här gör vi en spännande variant!

RECEPT REEFAT

• 3 cl Ouzo grumlar glaset
• 3 cl Vodka (gärna Grey Goose direkt ur frysen) grumlar omdömet
• 6 cl Ananasjuice lämnar en söt smak i investerarnas mun
• 2 pressade limeklyftor minner om den sura eftersmaken

Rör ingredienserna med is, sila upp i nytt, lågt cocktailglas med mer (färsk) is i. Dekorera gärna med en lämpligt medicinsk attiralj.

EN ANNAN DRINK FRÅN BOKEN

Börsens bartender har tidigare presenterat drinken Bulletini. Inspirationen kommer från tidningen Bulletin och dess grundare Tino Sanandaji. Här kan du se receptet.