Vertiseit lyfter i handelsdebuten på First North

Aktien i Vertiseit, som säljer digitala lösningar för att stärka kundupplevelsen i butiker, stiger 14 procent i tisdagens handelsdebut på Nasdaq First North.

Aktien handlas vid 17:50 kronor, vilket kan jämföras med teckningskursen på 15:30 kronor i den nyemission som gjordes inför listningen.

Vertiseit måste fokusera på att behålla sitt låga kundtapp när bolaget ska fortsätta växa under lönsamhet, sade bolagets vd och storägare Johan Lind i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt för en tid sedan. Vertiseit jobbar med stora varumärken och får bara en chans, framhöll han.

Johan Lind uppgav sig se bra tillväxtmöjligheter inom den befintliga kundstocken genom utrullning i fler av kundernas butiker, och han ser därmed goda förutsättningar att nå bolagets mål att dubblera de återkommande intäkterna till år 2022.

Vertiseit, som uttalas ”vertise it” som i ”(ad)vertise it”, omsatte 70 miljoner kronor under 2018. Bolaget fokuserar på det fysiska kundmötet och anser inte att det pågår ett krig mellan fysisk detaljhandel och e-handel. Huvudkontoret ligger i Varberg.

Det samlade marknadsvärdet på bolagets aktier uppgår i skrivande stund till 142 miljoner kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.