Vigmed vill byta till Nasdaq OMX Small Cap

Vigmed inleder process för listbyte till Nasdaq OMX Small Cap, enligt ett pressmeddelande.

Styrelsen i Vigmed genomförde den 19 augusti sin årliga strategiska genomgång. Vid detta möte fattade styrelsen, som en konsekvens av en nu utvidgad ambitionsnivå, beslut om att bilda ett operativt bolag i Kina som ett dotterbolag till Vigmed China i Hong Kong.

Genom det nybildade bolaget kommer Vigmed utan dröjsmål att inleda en registrering av utvalda produkter på den kinesiska marknaden. Bolaget avser att kommunicera en handlingsplan för den asiatiska marknaden under hösten.

Vidare fattades beslut om att inleda en process i syfte att förbereda bolaget för byte av handelsplats för bolagets aktier från Nasdaq OMX First North till Nasdaq OMX Stockholm Small Cap.

Detta som ett naturligt steg inför en förväntad tillväxtfas kopplad till det faktum att bolaget nu börjat sälja sina produkter på utvalda marknader och stegvis avser att lansera nya produktlinjer samt etablera sig på ett antal ytterligare marknader.

Vidare förväntas en notering öka intresset hos institutionella investerare, aktieanalytiker och partners, heter det.

Vigmed har även släppt sina siffror för det andra kvartalet 2014.

Vigmed redovisar ett rörelseresultat på -8,0 miljoner (-5,9).

Resultatet efter skatt uppgick till -7,9 miljoner (-5,8).

Omsättningen var 0,2 miljoner (0).

Likvida medel vid periodens slut var 26 miljoner kronor (32).

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.