Vindkraft felvärderad – aktien ska upp 12 procent

Detta menar RBC Capital Markets i en notering, enligt Bloomberg.

Det finns trovärdiga bevis för att Equinors vindkraft kan ge väsentlig uppsida för aktien och att det norska oljebolagets tillgångar bör handlas till en värdering kring konkurrenter i branschen, skriver RBC Capital Markets i en notering, enligt Bloomberg.

Om marknaden tagit i akt egentliga riktiga värdet på Equinors vindkraft – som det i nuläget inte alls verkar finnas täckning för i kursen – så borde en kursreaktion på 12 procent finnas att hämta i aktien, menar RBC enligt Bloomberg.

Både avseende kassaflöde och avkastning har Equinor nu bättre kontroll än tidigare och är till och med starkare än många konkurrenter.

RBC upprepar rekommendationen outperform och sätter riktkursen 225 norska kronor, upp från 220 kronor.

Under fjolåret föll Equinors aktie 4,5 procent, klart under branschsnittet. Året inleddes dock med en uppgång på 1,4 procent under torsdagen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.