Volatil handelsdag på Wall Street

De ledande börserna i New York mattades av i sluttampen av onsdagen som blev ännu en volatil handelsdag. Detta efter tisdagens historiska rusning då Dow Jones steg med över 11 procent.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 2,4 procent till 21.201. S&P 500-indexet steg 1,2 procent till 2.476, samtidigt som Nasdaqs kompositindex backade 0,5 procent till 7.384.

Enligt uppgifter har Vita huset och senaten kommit överens om ett stimulanspaket om cirka 2.000 miljarder dollar. Beslutet hade dock vid börstängning ännu inte officiellt klubbats igenom.

Paketet består bland annat av direkt stöd till enskilda individer om 1.200 dollar (totalt 300 miljarder), stöd till småföretag på 350 miljarder, ökat arbetslöshetsstöd på 200 miljarder, hälsovård 100 och lokala regeringar 150 miljarder. Det innehåller också stöd till större företag på 500 miljarder.

Boeing rusade drygt 25 procent. Enligt uppgifter i Washington Post kommer flygplanstillverkaren få merparten av de 17 miljarder dollar som riktas mot “industrier som är kritiska för nationell säkerhet” som en del av statens krispaket på totalt runt 2.000 miljarder dollar.

Samtidigt gick flera flygoperatörer, som varit under press en längre tid, också starkt. Delta Air Lines och American var upp 17 respektive 8 procent.

Facebook har sett en kraftig ökning i användande på sina plattformar efterhand som virusspridningen ökat men samtidigt har annonsintäkterna minskat dramatiskt. Aktien backade runt 3 procent.

Nike var upp drygt 9 procent. Efter tisdagens stängning rapporterade sportklädesföretaget en vinst per aktie för sitt tredje kvartal på 0:53 dollar, att jämföra med analytikernas förväntningar som låg på 0:51 dollar, enligt Dow Jones. Även försäljningen var något högre än väntat.

Detaljhandelsföretaget Target var däremot ned cirka 8 procent efter att ha dragit tillbaka sina prognoser för det första kvartalet och helåret 2020. Bolagets program för att återköpa egna aktier har också slopats till följd av covid-19.

På råvarumarknaden studsade oljepriset upp något under kvällen med stöd av det amerikanska stimulanspaketet som överskuggade oron för ett ökat utbud på marknaden i kölvattnet av priskriget mellan Saudiarabien och Ryssland.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var runt oförändrad vid 0,84 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här