Wallenbergs aktier slutsålda

Alligator Bioscience, som är på väg till börsen är populär bland investerarna. Aktierna sålde slut redan första dagen.

Medicinforskningsföretaget Alligator Bioscience, som är på väg till börsen, sålde slut redan första dagen, i onsdags. Det säger vd vid bolaget Per Norlén, till Affärsvärlden.

– Erbjudandet är övertecknat. Det hände redan i går, sade han på torsdagen till Affärsvärlden.

I erbjudandet säljer bolaget och dess nuvarande ägare aktier för cirka 420 miljoner kronor.  Marknadsvärdet vid emissionskursen 32,5 kronor är cirka 2,3 miljarder kronor.

Huvudägarna i bolaget är familjen Olsson, Stenasfären, och familjen Wallenberg.

Alligator Bioscience verkar inom det område som just nu är hetast av alla forskningsområden inom läkemedelsutveckling, immunonkologi, behandling som utnyttjar kroppens eget immunsystem för att bekämpa cancer.

Affärsvärlden uppmärksammade förra året att Alligator Bioscience undertecknade ett avtal med amerikanska Johnson & Johnson som på sikt kan ge svenskbolaget miljardbelopp.

Bolagets medicinkandidat kan vara på marknaden tidigast 2021 eller 2022, enligt Per Norlén.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.