Warren Buffett: Jag skäms

I sitt årliga investerarbrev ber Warren Buffett om ursäkt för att han behållit ett av Berkshire Hathaways portföljinnehav alldeles för länge, rapporterar Bloomberg.

Warren Buffett skriver att han skäms över att han inte sålde aktierna i det brittiska retailbolaget Tesco långt tidigare.

”Jag gjorde ett stort misstag med den här investeringen genom att söla”, skriver miljardären i det årliga investerarbrevet, enligt Bloomberg.

Berkshire Hathaway började bygga upp sitt portföljinnehav i Tesco 2006 i samband med at bolaget annonserade planer om en expansion i USA. Vid slutet av 2012 var Berkshire Hathaway största ägare i Tesco med 415 miljoner aktier. Året därpå sålde Buffett-bolaget visserligen en del av aktierna men gjorde ändå en förlust 2014 på 444 miljoner dollar när Tesco föll med 43 procent.

”Min lugna försäljningstakt skulle visa sig bli dyrköpt”, skriver Warren Buffett som jämför Tesco med ett skadedjur:

”I affärsvärlden har dåliga nyheter en tendens av att följa efter varandra: du ser en kackerlacka i ditt kök och efter några dagar får du möta hans släktingar”, skriver Warren Buffett..

Berkshire Hathaways nettoresultat blev 4,16 miljarder dollar för helåret 2014. Det är 17 procent mindre än året innan.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.