Wells Fargo: Börsen prisar inte in en potentiell Biden-seger

Wells Fargos aktiestrategichef Christopher Harvey menar att det finns en stor risk som börsen inte prisar in just nu. Och den har inget att göra med corona.
Wells Fargo: Börsen prisar inte in en potentiell Biden-seger - wall-street-900
Wells Fargos Christopher Harvey anser att det skulle skada återhämtningen och sänka USA-börserna om demokraternas presidentkandidat Joe Biden vinner presidentvalet.

”Vi tror inte att det är helt inprisat på marknaden just nu”, säger han i en intervju med CNBC.

Om Biden vinner valet kan detta resultera i en skattehöjning, vilket skulle vara negativt för aktier.

”Biden rör sig uppåt i väljarundersökningarna. Vad innebär det för skatter? Kan de vinna? Inte bara Vita huset, utan även senaten”, frågar han.

Harvey behåller sin riktkurs för S&P 500 vid slutet av året på 3 388, en uppgång på 13 procent från dagens siffror. Men trots att han är långsiktigt haussig tror han att det kan komma en rekyl i närtid på 5 till 10 procent.

”Vi har gått lite för långt, lite för snabbt och nu behöver vi en hälsosam korrigering”, säger han och pekar på att det är värt att köpa värdeaktier och small cap-aktier i rekylen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco