William Hill bekräftar uppköpsintresse från både Apollo Global och Caesars Entertainment

Brittiska bettingjätten William Hill bekräftar nu att man mottagit ett initialt uppköpserbjudande från riskkapitalbolaget Apollo Global, i linje med vad källor tidigare uppgav till Bloomberg News. Men det har även kommit in ett förslag från kasinojätten Caesars Entertainment.
Foto: William Hill

“Efter ett första skriftligt förslag från Apollo den 27 augusti 2020 fick William Hill ytterligare ett förslag från Apollo och förslag från Caesars”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Diskussioner mellan parterna fortsätter men det finns ingen garanti att ett formellt bud läggs fram eller vilka villkoren i så fall blir, uppger William Hill.

Apollo och Caesars har nu enligt börsreglerna fram till 23 oktober att avisera ifall de tänker lägga fram ett erbjudande eller inte.

Brittiska bettingjätten William Hills tillväxt i USA är främsta anledningen till budintresset på marknaden, enligt en analytiker på investmentbanken Goodbody. Det rapporterar Bloomberg News.

“Det faktum att det är två budgivare innebär att förväntningar om en okej budpremie kommer vara fortsatt höga”, säger analytikern.

Det är inte heller förvånande att William Hill nu tilldrar sig uppköpsintresse, givet företagets närvaro på den snabbväxande amerikanska bettingmarknaden.

William Hill har stigit så mycket som 34 procent på Londonbörsen idag, där bolaget är noterat.

Mindre uppgångar kan även noteras i den svenska spelsektorn efter uppgifterna.

Kindred är en av de aktier som stiger allra mest och är upp 2,5 procent. Aktien gick från 62 kronor till 64 kronor i samband med att uppgifterna blev kända för marknaden. Även Betsson och Kambi reagerade med viss uppgång.