Wiström håller takten – köp

ANALYS Konglomeratets rapportrusning är bara början om kommande årens värdeskapande blir ens genomsnittligt. Affärsvärlden står kvar på köpsidan.

KÖP Affärsvärlden såg vändningsläge för nedpressade Ratos i såväl i nummer 10/2017 som nummer 7/2018, köpråd som dock följdes av kurstapp på 20 procent följt av ytterligare 15 procent. I förra rapportveckan totalavkastade aktien 31 procent. Var Affärsvärlden bara för tidiga?

”Att öka aktieägarvärdet i ett Ratos som växer”, lyder vd Jonas Wiströms uppdrag från styrelsen i finansfamiljen Söderbergs anrika men krisvärderade investeringskonglomerat. Givet utgångsläget med noll tilltro till Ratos förmåga att öka värdena på den nordiska portföljen av små och medelstora bolag är det en lågoddsare att lyckas med just det, på ett par års sikt.

Affärsvärlden ger på nytt Ratos köpråd. Ta hem vinst vid en ettårig riktkurs på 45 kronor.

Det här är en sammanfattning av analysen Tredje gången gillt.

Affärsvärldens prenumeranter kan även läsa en intervju med Jonas Wiström i samma nummer.

Nordiska Värdeportföljen, en modellportfölj i analystilläggstjänsten Affärsvärlden Analys+, har Ratos som innehav sedan start.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.