WSIP Bidco lägger bud på Adapteo på 165 kronor per aktie

Palace Bidco, genom budbolaget WSIP Bidco, lämnar ett rekommenderat uppköpsbud på 165 kronor per aktie kontant till aktieägarna i modulfastighetsbolaget Adapteo. Det framgår av ett pressmeddelande.
WSIP Bidco lägger bud på Adapteo på 165 kronor per aktie - 91d2e0787f4b688c_800x800ar
Adapteo är störst i Norden inom modulhus. Merparten av omsättningen kommer från uthyrning till kommuner som använder dem som skolor och förskolor.
Palace Bidco är helägt av West Street Global Infrastructure Partners IV.

WSIP Bidco erbjuder 165 kronor kontant för varje aktie i Adapteo, vilket innebär en budpremie om 53% jämfört med fredagens stängningskurs på 108 kronor. Erbjudandet värderar samtliga aktier i Adapteo till 8,1 miljarder kronor.

Adapteos styrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera erbjudandet. Rekommendationen stöds av ett värderingsutlåtande, så kallad fairness opinion, från EY.

Bolagets största aktieägare, EQT Public Value Investments, som innehar 17,58% av aktierna i bolaget, har oåterkalleligt åtagit sig att acceptera erbjudandet, oavsett om ett högre konkurrerande erbjudande offentliggörs.

Fjärde AP-fonden, som innehar 4,36% av aktierna i Adapteo, har förklarat att de ställer sig positiva till erbjudandet och att de har för avsikt att acceptera erbjudandet, under förutsättning att ett högre konkurrerande erbjudande inte offentliggörs.

WSIP Bidco kommer varken att höja erbjudandevederlaget eller köpa några Adapteo-aktier till ett pris som överstiger erbjudandevederlaget under erbjudandet eller efter genomförandet av erbjudandet. Detta uttalande ska dock inte gälla om ett konkurrerande erbjudande offentliggörs.

Acceptfristen för erbjudandet förväntas inledas omkring den 24 juni och avslutas omkring den 16 augusti.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco