Xvivo Perfusion tar in 440 miljoner i riktad nyemission

Medicinteknikbolaget Xvivo Perfusion har genomfört en riktad nyemission som tillför det 440 miljoner kronor före avdrag för transaktionskostnader.
Xvivo Perfusion tar in 440 miljoner i riktad nyemission - Xvivo
Foto: Xvivo

Teckningskursen var 275 kronor per aktie och fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande. Då aktien stängde på samma nivå på onsdagen innebär det att teckningen gjordes till varken en premie eller rabatt.

Investerare i emissionen var både befintliga och nya aktieägare, däribland Bure, Fjärde AP-Fonden och Swedbank Robur Fonder.

Emissionen omfattade 1,6 miljoner aktier och innebär en utspädning på cirka 5,1% av aktierna och rösterna i bolaget.

Nettolikviden från emissionen avses användas till ökade investeringar i infrastruktur och stöd till den kliniska prövningen i USA, påskyndade förberedelser och start för den kliniska prövningen samt FDA:s regulatoriska PMA-godkännande process för Liver Assist, samt produktionsuppskalning av engångsprodukter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets