Yubico tar in 344 miljoner i nyemission

Cybersäkerhetsbolaget Yubico, som noterades under onsdagen via spac-bolaget ACQ Bure, tar in 344 miljoner kronor genom en placering av nyemitterade aktier.
Yubico tar in 344 miljoner i nyemission - Patrik Tigerschiöld, styrelseordförande, Bure Equity AB
Patrik Tigerschiöld, styrelseordförande i Bure och blivande styrelseordförande i Yubico. Foto: Johanna Wallen/BILDBYRÅN

Placeringen omfattar totalt 3,4 miljoner aktier, varav 1,3 miljoner är nyemitterade aktier och 2,1 miljoner är fusionsvederlagsaktier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i emissionen är 101 kronor per aktie och har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande. Teckningskursen motsvarar en rabatt på 1% jämfört med stängningskursen på onsdagen.

Både befintliga och nya investerare har tecknat i emissionen, varav de senare är Swedbank Robur Fonder och Thomas von Koch genom bolaget TomEnterprise.

Utspädningseffekten är cirka 2%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.