Zalando stämmer EU-kommissionen

Zalando har stämt EU-kommissionen för att de kategoriserat klädjätten som en "mycket stor onlineplattform" som är skyldig att hantera systemrisker.
Zalando stämmer EU-kommissionen - WEB_INRIKES
Foto: Amir Nabizadeh/TT

Det framgår av ett pressmeddelande.

Zalando hävdar att kommissionen inte tog hänsyn till att dess affärsmodell till största delen består av detaljhandel och att det inte föreligger någon ”systemrisk” för spridning av skadligt eller olagligt innehåll från tredje part.

”Tvärtom erbjuder Zalando sina kunder en säker onlinemiljö med väl utvalda produkter från ledande varumärken och etablerade partners som är noggrant kontrollerade”, understryker Zalando.

Företaget bestrider också den ”ojämlika behandling” som följer av avsaknaden av en tydlig och konsekvent metod för att bedöma om ett företag är en ”mycket stor onlineplattform”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets