Zaplox företrädesemission fulltecknad

Teknikbolaget Zaplox företrädesemission blev fulltecknad. Det innebär att bolaget får in de 14,7 Mkr som bolaget efterfrågade av aktieägarna. Garantiåtagarna tog cirka 20% av emissionen.
Zaplox företrädesemission fulltecknad - Tess Mattisson VD Zaplox
Tess Mattisson, VD Zaplox.

Zaplox har publicerat utfallet för sin företrädesemission av units. Teckningsgraden exklusive garantiåtaganden uppgick till 80,5%, motsvarande 11,9 Mkr. Därmed tecknar garanterna 19,5% av emissionen, motsvarande 2,9 Mkr och får in 14,7 Mkr före emissionskostnader, som uppgår till 1,1 Mkr.

Aktien handlades snabbt ner till teckningskursen (1,20 kr) i samband med att emissionen annonserades, vilket föranledde att Emissionsguiden hissade en flagga för detta. Det minskade incitamenten för investerare att delta eftersom aktierna då ej erbjöds till rabatt. Emissionsguiden hissade även en flagga för ”Kapitalbehov i trängt läge”.

Torrt krut i kassan

Bolaget uppger att nettolikviden från emissionen ska användas till rörelsekapital, försäljning/marknadsföring och ”utveckling av nästa generations digitala tjänster”. Emissionen ger bolaget spelrum att fullfölja sina ändamål, där det egna kapitalet nu har mer än dubblerats.

Emissionsguiden avslutar bevakningen av Zaplox företrädesemission med två resta flaggor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco