Zlatan utmanar Harry Potters bokrekord

Boken - Jag är Zlatan Ibrahimovic - släpps den 15 november men redan har slagit rekord hos Bokus. Harry Potter får se upp.

– Det här har varit ett för mig annorlunda, roligt och mycket personligt projekt. Det här är mitt liv – det här är min historia, säger Zlatan Ibrahimovic i ett pressmeddelande.

Boken hade på några timmar sålt i 500 exemplar.

– Det är helt fantastiskt. Vi förstod snabbt att intresset skulle vara stort men det här är sensationella siffror. Vi har inte sett något liknande sedan Harry Potter och dödsrelikerna släpptes, säger Mattias Fyrenius, affärsområdeschef för Bokus i ett pressmeddelande.

Självbiografin har Zlatan skrivit tillsammans med David Lagercrantz. De båda har haft långa samtal och Lagercrantz bodde tillsammans med Zlatan under fem veckor i Milano.

– Jag är så jäkla fascinerad av Zlatan. Han är otroligt mycket mer intelligent än man tror. Han är ingen läsande kille, utan spelar Xbox och allt sånt, men den här boken har han läst upp och ned, vi har diskuterat allt, säger Lagercrantz till Expressen.

Går man in på bokus.se ser man att Zlatans bok ligger i topp för mest sålda under gårdagen, trots att det handlar om att förhandsbokning, före Steve Jobs – en biografi och Leif GW Perssons bok om sin uppväxt Gustavs grabb.

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.