Zuckerberg: Kina gynnas av ett Libra-stopp

Kina kommer att gynnas i den teknologiska utvecklingen om USA stoppar Facebooks planer för en digital valuta, Libra. Det varnade Facebooks grundare och vd, Mark Zuckerberg, för i en utfrågning i kongressen på onsdagen, enligt Financial Times.

Utfrågningen var bitvis hetsig och berörde ämnen från valpåverkan till falska annonser.

Mark Zuckerberg erkände oron hos politiker och reglerande myndigheter om riskerna för penningtvätt och att det kan underminera dollarns ställning. Men att helt ställa in planerna kan vara än värre för USA:s finansiella ledarskap.

”Kina går snabbt framåt med lanseringen av en liknande idé kommande månader. Libra kommer att backas till största delen av dollar och jag tror att det kommer att öka Amerikas finansiella ledarskap runt om i världen, liksom våra demokratiska värderingar”, sade han.

Han indikerade att Facebook kan pausa planerna på Libra till dess att det klarnar hur kongressen vill lagstifta och reglera en sådan digital valuta.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.