Zuckerberg stämmer hundratals invånare på Hawaii

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg har köpt en stor fastighet på Hawaiis äldsta ö Kauai, men tekniskt sett äger han inte hela landbiten. Nu stämmer han hundratals invånare för att komma över deras ägor, skriver Luxury Listings.

År 2014 köpte Mark Zuckerberg en drygt tre hektar stor strandtomt på Kauai. Förra året inledde han bygget av en mur runt fastigheten, ett tilltag som invånarna knappast gjorde tummen upp åt.

– Känslan är verkligen beklämmande. Den är enorm, sade Gy Hall till West Hawaii Today förra sommaren.

Även om Mark Zuckerberg köpt landremsan för 100 miljoner dollar äger han inte hela, tekniskt sett. Det beror på att delar av den har gått i arv till lokala invånare. I de flesta fall saknas dokumentation som styrker invånarnas ägor. Därför har Facebook-miljardären nu lämnat in ett antal stämningsansökningar mot hundratals Kauaibor som ”äger” delar av hans tomt.

Syftet är att nå ett utslag som tvingar berörda personer att sälja sina fastigheter till den budgivare som betalar mest, skriver Luxury Listings. Enligt nyhetssajten är detta ett vanligt förfarande på Hawaii som dock är juridiskt krångligt och dyrt.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.