Analytiker: Köp Kindred efter kursfallet

Efter måndagens vinstvarning och det efterföljande kursraset på tisdagen, har ett antal analyshus justerat ner riktkurserna för Kindred. Men för 2020 ser det bättre ut och flera analytiker behåller köprekommendationerna.
Analytiker: Köp Kindred efter kursfallet - kindred-unibet-mobil-affarsvarlden-700_binary_6875308.png

“Trots kvarstående frågor rörande kostnadsbasen, så ser vi potential för Kindred att återvända till tvåsiffrig tillväxt under 2020”, skriver ABG Sundal Collier.

Enligt Kindred berodde det nära nog halverade ebitda-resultatet i det fjärde kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal föregående år på lägre sportboksmarginaler, framförallt från spelskatteeffekt i Frankrike, kostnader för USA-satsningen samt fortsatta utmaningar i Sverige och Nederländerna.

Sportboksmarginalen väntas gradvis återgå till mer normala nivåer och problemen i Frankrike ska nu vara över sedan skatten inte längre beräknas på bruttoomsättning.

Vad beträffar kostnaderna i USA sade vd Henrik Tjärnström på gårdagens konferens att effekten av dessa kommer att avta allt eftersom intäkterna ökar. Ett antagande som får stöd av analytikerkåren, även om ABG hade önskat en större transparens från bolaget.

“Beträffande dagens (tisdagens) telefonkonferens är vi lite besvikna då vi anser att bolaget misslyckades med att tydliggöra detaljer rörande det nämnda kostnadseffektiviseringsprogrammet och utsikterna för expansionen i USA”, skriver ABG.

I den positiva vågskålen för det 2020 ligger enligt analytikerna, förutom minskad negativ effekt från ovan nämnda områden, en gradvis förbättring i Sverige, uppskjutet startdatum för omregleringen i Nederländerna till det andra halvåret 2021 samt det kommande fotbolls-EM med fler matcher än under EM 2016.

“Samtidigt som ledningen har mycket att bevisa, anser vi att det här är ett bra tillfälle att köpa”, skriver Nordea som också lyfter försvarspotentialen i båda riktningarna, där “ett bud på Kindred inte bör uteslutas”.

På onsdagen har ABG, Nordea, Pareto och Kepler Cheuvreux justerat ned sina riktkurser till mellan 60 och 82 kronor från mellan 60-93 kronor med bibehållna köprekommendationer.

SEB Equities som tidigare låg högst med en riktkurs på 115 kronor har, förutom att kapa riktkursen till 48 kronor, även sänkt sin rekommendation till behåll från köp.

På tisdagen rasade Kindred aktien närmare 18 procent till 45:70. På tisdagsmorgonen ligger rekylen på 3 procent och aktien handlades strax före klockan 10 till omkring 47 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.