Analytiker risar Wirecards höjda guidning

Trots att fintechbolaget Wirecard höjde sina femårsmål inför en kapitalmarknadsdag på tisdagen så handlades aktien ned på Frankfurtbörsen. Flera analytiker uttryckte sig tveksamma till höjningen, enligt Reuters.
Analytiker risar Wirecards höjda guidning - frankfurt-dax-trader-700_binary_6973492.jpg

Tyska Wirecard höjde guidningen för omsättningen till mer än 12 miljarder euro från mer än 10 miljarder euro. Höjningen innebär att omsättningen till 2025 ska öka med 600 procent jämfört med i fjol.

För transaktionsnivån höjdes guidningen till 810 miljarder euro från 710 miljarder euro.

Aktien inledde tisdagen upp, men efter att själva kapitalmarknadsdagen ägt rum backade aktien nära 5 procent i takt med att skeptikerna gjorde sina röster hörda.

Equitas analytiker Gianmarco Bonacina beskrev guidningen som ”aggressiv”, givet att avgifter för processande av transaktioner kan väntas falla över tid, vilket han inte ansåg att Wirecard har tagit med i beräkningarna.

Den jämförbart långa tidshorisonten för prognosen kritiserades av Neil Campling på Mirabaud Securities.

”Inte ens det globalt ledande fintechbolaget Visa har längre prognoser än ett år”, sade han.

Wirecard har varit i blåsväder det senaste året efter att Financial Times rapporterat om en kontoskandal i bolagets Asienverksamhet och rörande oegentligheter i både Mellanöstern och i Indien. Aktien har blankats hårt, men återhämtat sig. Wirecard har också stämt Financial Times för vad man menar är en hetsjakt baserad på ohederlig journalistik.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets