Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Analytiker risar Wirecards höjda guidning

2019-10-09 08:28
Foto: AP Photo/Michael Probst/TT

Trots att fintechbolaget Wirecard höjde sina femårsmål inför en kapitalmarknadsdag på tisdagen så handlades aktien ned på Frankfurtbörsen. Flera analytiker uttryckte sig tveksamma till höjningen, enligt Reuters.

Tyska Wirecard höjde guidningen för omsättningen till mer än 12 miljarder euro från mer än 10 miljarder euro. Höjningen innebär att omsättningen till 2025 ska öka med 600 procent jämfört med i fjol.

För transaktionsnivån höjdes guidningen till 810 miljarder euro från 710 miljarder euro.

Aktien inledde tisdagen upp, men efter att själva kapitalmarknadsdagen ägt rum backade aktien nära 5 procent i takt med att skeptikerna gjorde sina röster hörda.

Equitas analytiker Gianmarco Bonacina beskrev guidningen som "aggressiv", givet att avgifter för processande av transaktioner kan väntas falla över tid, vilket han inte ansåg att Wirecard har tagit med i beräkningarna.

Den jämförbart långa tidshorisonten för prognosen kritiserades av Neil Campling på Mirabaud Securities.

"Inte ens det globalt ledande fintechbolaget Visa har längre prognoser än ett år", sade han.

Wirecard har varit i blåsväder det senaste året efter att Financial Times rapporterat om en kontoskandal i bolagets Asienverksamhet och rörande oegentligheter i både Mellanöstern och i Indien. Aktien har blankats hårt, men återhämtat sig. Wirecard har också stämt Financial Times för vad man menar är en hetsjakt baserad på ohederlig journalistik.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom