Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Bitcoin över 11 000-dollarstrecket

2019-06-24 08:19
Foto: Michael Weber/imageBROKER/REX/TT

Facebooks kryptovaluta fortsätter att lyfta bitcoin-kursen, som under måndagen steg över 11 000-strecket.

Bitcoin steg till 15-månadershögsta och handlades till 11 307 dollar under måndagen, skriver CNBC. Priset föll dock sedan ner under strecket igen.

- Prislyftet beror på två saker, en är en stigande konsensus bland investerarna att bitcoin är en legitim värdebevarare i den digitala åldern, och den andra är att lanseringen av Facebooks libra-valuta har tvingat varenda vd att ta krypto seriöst, säger Jehan Chu, medgrundare av Kenetic Capital, som investerar i blockkedje-startuper, till CNBC.

I tisdags presenterade Facebook sin kryptovaluta libra, som lanseras 2020. Valutan ska bli en hörnsten i ett mobilt betalningssystem och knyts till Facebooks dotterbolag Calibra, där användare kan förvara sina pengar via digitala plånböcker.

Libra knyts till en korg med riktiga valutor, vilket innebär att den inte kommer att ha samma volatilitetsrisker som exempelvis bitcoin och ethereum och inte gå att spekulera i. Detta innebär också att valutan inte ses som en konkurrent med bitcoin, utan kommer att vara ett komplement till denna, enligt London Capital Groups Jasper Lawler.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom