Bitcoin över 11 000-dollarstrecket

Facebooks kryptovaluta fortsätter att lyfta bitcoin-kursen, som under måndagen steg över 11 000-strecket.
Bitcoin över 11 000-dollarstrecket - bitcoin-700_binary_6958520.jpg

Bitcoin steg till 15-månadershögsta och handlades till 11 307 dollar under måndagen, skriver CNBC. Priset föll dock sedan ner under strecket igen.

– Prislyftet beror på två saker, en är en stigande konsensus bland investerarna att bitcoin är en legitim värdebevarare i den digitala åldern, och den andra är att lanseringen av Facebooks libra-valuta har tvingat varenda vd att ta krypto seriöst, säger Jehan Chu, medgrundare av Kenetic Capital, som investerar i blockkedje-startuper, till CNBC.

I tisdags presenterade Facebook sin kryptovaluta libra, som lanseras 2020. Valutan ska bli en hörnsten i ett mobilt betalningssystem och knyts till Facebooks dotterbolag Calibra, där användare kan förvara sina pengar via digitala plånböcker.

Libra knyts till en korg med riktiga valutor, vilket innebär att den inte kommer att ha samma volatilitetsrisker som exempelvis bitcoin och ethereum och inte gå att spekulera i. Detta innebär också att valutan inte ses som en konkurrent med bitcoin, utan kommer att vara ett komplement till denna, enligt London Capital Groups Jasper Lawler.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco