Blandad utveckling på Asienbörserna

Börserna i Asien visade en blandad utveckling med relativt små indexrörelser under måndagen.
Blandad utveckling på Asienbörserna - asien-tokyo-bors-700_binary_6968726.jpg

Fortsatt oklarhet kring Storbritanniens exit från EU och osäkerhet kring den pågående handelskonflikten mellan USA och Kina påverkade handeln.

I Japan och Hongkong steg börserna marginellt medan indexen i Kina däremot handlades strax under nollan.

Vid 8.40-tiden hade Tokyos Nikkei 225 stigit 0,2 procent. Uppgången leddes av aktier i tjänstesektorn, telekom och banker. Japanska räntor var marginellt upp och yenen har tappat en förstärkning under natten mot dollarn.

“Marknaden börjar prisa in en förbättring i ekonomin, vilket är positivt för japanska aktier. Det verkar också som att handelskonflikten mellan USA och Kina kommer att undvika det värsta utfallet”, säger Shoji Hirakawa, global chefsstrateg vid Tokai Tokyo Research Institute, enligt Bloomberg News.

Statistik visade att Japans export minskade, med 5,2 procent i september jämfört med samma månad året före. Analytiker hade förväntat sig en nedgång med 3,7 procent, enligt Bloomberg News prognosenkät. Importen minskade samtidigt med 1,5 procent, väntat var en nedgång med 2,8 procent.

Även Sydkoreas export minskade i september och nedgången i exporten tilltog de första 20 dagarna i oktober, -19,5 procent jämfört med samma period året före.

Sydkoreanska Kospi index steg 0,2 procent. Samtidigt gick Hongkongs Hang Seng upp 0,1 procent.

Fastlndskinas börser i Shanghai och Shenzhen backade 0,2 procent respektive 0,4 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.