Carnegie: Paradox inte längre köpvärd

Carnegie sänker sin rekommendation för Paradox till behåll från köp.

Den höga kostnadsnivå som tyngde gamingbolaget Paradox andra kvartal kommer sannolikt att hålla i sig. Kostnadsbilden signalerar en fortsatt expansionsfas och investeringar i kommande spellanseringar, men de nya spelen måste vara bättre än Paradox senaste lanseringar för att kunna förbättra vinsttillväxten.

Det skriver Carnegie i en analys daterad 14 augusti där rekommendationen sänks till behåll (köp) och riktkursen justeras ner till 155 kronor (170).

Paradox spel Imperator: Rome, som lanserades i slutet av april i år, är nu nere i under tusen användare per dag. Det senaste spelet, Age of Wonders: Planetfall som släpptes i förra veckan, har visserligen fått positiva omdömen men den initiala spelarbasen är ganska liten, resonerar Carnegie.

I pipeline för lansering nästa år ligger så här långt Bloodlines 2, Empire of Sin och ett ännu inte offentliggjort strategispel. Enligt Carnegie medför Bloodlines 2 en högre risk än årets lanseringar, delvis på grund av att spelet ligger utanför Paradox kärngenres och har en högre budget. Dessutom är intrycket från de trailers som hittills släppts blandat, skriver investmentbanken.

Carnegie har sänkt sina prognoser för Paradox justerade vinst per aktie 2019-2021 med 8-9 procent.

Paradox släppte sin rapport på tisdagen och aktien backade nära 3 procent. Vid 11.30-tiden på onsdagen noterades aktien oförändrad till 144 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience