Därför rusar Lanttos arbetsgivare på börsen

First North-noterade myFC, där Jörgen Lantto är styrelseledamot, fortsätter att gå starkare än alla bolag på Stockholmsbörsens huvudlista i inledningen av 2017.

I onsdagens förmiddagshandel summerar myFC:s kursuppgång till 10 procent, som näst högst omsatta svenska aktie efter H&M, och hittills i år är aktiens redan upp hela 36 procent.

Det senaste kursrycket fick sin start när bränslecellsbolaget på tisdagsmorgonen kablade ut att man tänker visa upp vad man påstår är ”världens tunnaste bränslecell” på den stora elektronikmässan CES i Las Vegas senare denna vecka.

Den nya bränslecellen, benämnd ”myFC LAMINA Thin Film FC Technology”, ska enligt bolaget vara så pass tunn att den kan byggas in i chassit på bärbara elektronikenheter såsom smartphones.

Går man ytterligare bakåt är aktiens uppgång endast den senaste månaden 78 procent och tre månader bakåt noteras +125 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets