Elekta över förväntan

Strålterapibolagets omsättning och orderingång kom in högre än väntat.
Elekta över förväntan - elekta-affarsvarlden-700_binary_6876471.jpg

Elekta redovisar ett ebita-resultat på 448 miljoner kronor för det första kvartalet i sitt brutna räkenskapsår (386).

Enligt Infront Datas sammanställning av analytikers prognoser väntades ett ebita-resultat på 462 miljoner kronor.

Bruttomarginalen ökade till 42,6 procent (39,1). Här låg snittestimatet på 40,6 procent.

Omsättningen uppgick till 3.228 miljoner kronor (2.819), motsvarande en organisk tillväxt om 9 procent. Här var snittestimatet 3.167 miljoner kronor, enligt Infront Data.

Orderingången uppgick till 4.390 miljoner kronor (3.174), motsvarande en organisk ökning om 32 procent. Snittet bland de analytiker som deltagit i Infront Datas sammanställning var 3.943 miljoner kronor på denna punkt.

Elekta förväntar sig en organisk försäljningsökning på 8-10 procent, beräknat på oförändrade valutakurser för räkenskapsåret 2019/2020. Ebita-marginalen väntas komma in på omkring 19 procent för det brutna helåret.

Det framgår av delårsrapporten på torsdagen.

Analytiker trodde inför rapporten i snitt, enligt Infront Data, att bolaget kommer nå en omsättningstillväxt i fast valuta på 10,0 procent med en marginal om 19,1 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.