Fingerprint riskerar nedflyttning på börsen

Fingerprint riskerar att flyttas ner till Mid Cap-listan efter kursfallet.
Fingerprint riskerar nedflyttning på börsen - fingerprint-sensor-synaptics-700_binary_6844718.jpg

Efter Fingerprints vinstvarning i går har aktien tappat cirka 30 procent på två dagar och börsvärdet har därmed krympt till 7,3 miljarder kronor. Om kursen håller sig på nuvarande nivå riskerar Fingerprint nedflyttning från Large Cap-listan till Mid Cap-listan per den 2 januari 2018. På Mid Cap-listan är börsvärdet mellan 150 miljoner euro och en miljard euro, det vill säga mellan 1,4 och 9,5 miljarder kronor.

Nasdaq genomför en årlig granskning av de nordiska marknaderna för att bedöma om bolag ska flyttas till ett mindre eller större segment. Segmenten baseras på det genomsnittliga marknadsvärdet under den månad granskningen sker, som under 2016 var november månad. Vid förra granskningen flyttades 37 företag inom segmenten från och med den 2 januari 2017. Det var 35 företag som flyttades upp till ett större segment medan två företag justerades ned till ett mindre segment.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.