Getinges vd lämnar

Johan Malmquist har meddelat Getinges styrelse att han önskar avsluta sitt uppdrag som vd och koncernchef för bolaget. Styrelsen har beslutat att utse Alex Myers till ny vd och koncernchef.

Efter 26 år på Getinge, varav 18 år som vd och koncernchef, har Johan Malmquist valt att avsluta sitt uppdrag. Han kommer att finnas kvar som rådgivare till styrelsen och VD fram till årsstämman 2016.

– Getinge har under Johan Malmquists ledning utvecklats till en global medicinteknisk koncern med världsledande positioner på ett flertal områden. Detta är en framgångsrik och långsiktig industriell insats som vi är mycket tacksamma för, säger Getinges styrelseordförande Carl Bennet i ett pressmeddelande.

I samband med årsstämman den 25 mars 2015 tar Alex Myers över som vd och koncernchef för Getinge.

Alex Myers är för närvarande vd och koncernchef för sängtillverkaren Hilding Anders, som har en omsättning om 9 miljarder kronor och 8 000 anställda i 30 länder.

Alex Myers har ett tidigare förflutet inom Getingekoncernen och har varit vd för Arjo Huntleigh och chef för affärsområdet Extended Care under perioden 2009-2013.

– Jag är mycket glad att Alex Myers återvänder till Getingekoncernen, denna gång som VD och koncernchef. Alex Myers har en god kunskap om sjukvårdssektorn och en omfattande internationell erfarenhet, säger Carl Bennet i pressmeddelandet.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets