Goldman Sachs: Guldläge för ädelmetallen

Likt de flesta tillgångsklasser har guld tagit stryk under coronakrisen. De två senaste dagarna har det dock stigit 4 procent per dag, bland annat sedan Goldman Sachs rekommenderat sina kunder att köpa ädelmetallen.
Goldman Sachs: Guldläge för ädelmetallen - guld-700_binary_6956126.jpg

Det skriver Financial Times.

Måndagens uppgång kom efter att amerikanska centralbanken beslutat att köpa statsobligationer och bostadsobligationer i den ”omfattning som behövs”, alltså utan slutsumma eller slutdatum.

”Vi har länge argumenterat för att guld är ’currency of last resort’ och fungerar som en hedge mot devalvering när policymakare agerar för att dämpa den typen av chock som nu upplevs”, sade Jeffrey Currie, råvaruchef vid Goldman Sachs.

Förutom att vara ett skydd mot olika typer av volatilitet ses guld av många som ett sätt att skydda sig mot valutadevalvering och inflation.

”Det här är precis som 2008 och 2009 när regeringar och centralbanker satte tryckpressen på full fart”, sade John Ciampaglia vid Sprott Asset Management.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco