Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kommunals tidigare ordförande Annelie Nordström får toppjobb i Fi

2017-02-27 15:13
Annelie Nordström, tidigare ordförande för Kommunal. Foto: IBL

Efter att Kommunal spekulerat bort 320 miljoner kronor på krog- och konferensverksamhet tvingades ordförande Annelie Nordström i fjol lämna fackförbundet. Nu får hon en ny toppost i Feministiskt initiativ (Fi).

Den 13 januari 2016 avslöjade Aftonbladet att fackförbundet Kommunal förlorat 320 miljoner kronor på att bland annat driva en krog och en spaanläggning. Det avslöjade även att kommunals ordförande Annelie Nordström tillsammans med andra Kommunal-toppar hade semestrat gratis på ön Marholmen på medlemmarnas bekostnad och att utrikesministern Margot Wallström (S) fått gå före i kön och hyra en av Kommunals lägenheter i Stockholm.

Som ordförande var Annelie Nordström ytterst ansvarig för det som inträffat och den 20 januari meddelade hon att hon avgår från posten. På den efterföljande kongressen beslutade Kommunals ombud att inte bevilja Annelie Nordström någon ansvarsfrihet.

– Efter det här kommer Annelie Nordström få svårt att få något nytt toppjobb, sade SVT:s politikreporter Elisbeth Marmorstein i samband med kongressen.

I början av december valde Annelie Nordström att lämna Socialdemokraterna till förmån för Feministiskt initiativ.

I helgen meddelade Fi att Annelie Nordström utsetts till posten som arbetsmarknadspolitisk talesperson för partiet.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom