Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Köp lysande snabbväxare

2019-01-09 18:50
Foto: Audtakorn Sutarmjam / Alamy/IBL

Elektrikerbranschens älskling siktar på expansion. Affärsvärlden hänger på – även om risken är hög.

Plejds installationspuckar är populära bland elektrikerna. Den genomsnittliga installationstakten för bolagets "smarta” belysnings- och hemautomationsprodukter låg på 12 procent per månad de första nio månaderna 2018.

Även aktieägarna i belysningsbolaget är nöjda. De som fick tilldelning inför noteringen på dåvarande Aktietorget i april 2016 har varit med om en angenäm börsresa – kursen har stigit med drygt 230 procent sedan dess. Trots att rusningen har taktat av under den trista börshösten finns ingen anledning att tro att resan är slut här. 

I början av februari 2018 gick elektronikjätten Schneider Electric in som huvudägare via köp av 15 procent av aktierna. tanken är nu att Plejds sortiment, som fortsätter växa, ska kunna distribueras i utlandet via Schneider, som har stora andelar på den europeiska marknaden för ”dumma” produkter inom energihantering och automation. Dessa skulle lätt kunna bytas ut till Plejds ”smarta” sortiment, i takt med att intresset för sakernas internet, iot, växer.

Efter höstens kursfall handlas Plejds aktie nu till ett p/s-tal runt 4, vilket är ett kraftigt tapp från p/s 9 för ett år sedan. Affärsvärlden anser att det är en låg värdering för ett tillväxtbolag som nu växer såväl i produktsortiment som på geografiska marknader. Med tanke på att bolaget under hösten har gått in i Norge och Finland finns det risk för att Affärsvärldens omsättningsprognos på 100 miljoner kronor för 2018 hamnar i underkant. Köp Plejd - till hög risk.

Det här är en sammanfattning av aktierådet Lysande snabbväxare

Madeleine Lundberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom