Kursrusaren har mer att ge – köp

Gruvborrningsbolaget har rusat på börsen efter två övertygande rapporter. Aktien har dock mer att ge, menar Affärsvärlden.

I april förra året tillträdde nuvarande vd Patrik Rylander, med bakgrund på Atlas Copco. Han har effektiviserat och stöpt om organisationen, vilket börjar ge synliga resultat.

Drillcon har nu redovisat nästan lika stor vinst första halvåret som under hela 2016. Belöningen från aktiemarknaden har inte låtit vänta på sig och aktien har rusat drygt 70 procent i år.

Givet känsligheten för gruvkonjunkturen är risken i aktien högre än snittet på börsen. Det syns också i värderingen vid p/e 10 och 4 gånger rörelseresultatet (ebitda) på 2018 års prognos. Det är lägre än gruvbolag som Boliden och Lundin Mining. Tidningen bedömer att aktien är fortsatt köpvärd och kan stiga till betydligt högre nivåer, då väldigt mycket talar för att Drillcons starka utveckling fortsätter ­under vår rekommendationshorisont på ett år. Direktavkastningen på drygt 6 procent ger stöd på nedsidan.

Detta är en kortversion av Rider på gruvkonjunkturen. Prenumeranter kan logga in och läsa artikeln här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.