Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Livsmedelsjätten onödigt dyr - sälj

2019-06-19 13:33
Foto: Emil Langvad/TT

ANALYS Aktien ser mest onödigt dyr ut. Affärsvärlden rekommenderar sälj.

SÄLJ Med bidrag från rapporter som överträffat förväntningarna har aktien haft en fin utveckling det senaste året, sedan årsskiftet är uppgången cirka 25 procent. Eftersom vinstprognoserna inte höjts i motsvarande mån har det pressat upp värderingen och Ica-aktien handlas nu till runt 20 gånger vinsten 2019.

Med en tillväxt som rimligen kommer stanna vid på ett par procent per år de kommande åren, där vinstmarginalen inte ser ut att förbättras påtagligt, så är det svårt att betrakta det som annat än dyrt. På lite länge sikt ser också e-handeln mer ut som ett hot än en möjlighet för Ica. Har man en riktigt dyster konjunktursyn kan man kanske betrakta aktien som en säker hamn med bättre direktavkastning än ränteplaceringar. Affärsvärldens rekommendation är dock sälj.

Detta är en kortversion av aktierådet Sälj överprisad livsmedelsjätte , som publicerats i sin helhet på analystjänsten Analys+.

Göran Lind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom