Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Mark Carney: USA:s handelskrig skadar tillväxtutsikterna

2019-08-26 07:27
Mark Carney, chef för Bank of England. Foto: Markus Schreiber/TT

Bank of Englands (BOE) chef Mark Carney sade i en intervju med Dow Jones på lördagen att det handelskrig som USA bedriver skadar de globala tillväxtutsikterna.

Han sade att "den uppgång vi har väntat för den globala tillväxten har inte kommit", och det beror inte på Federal Reserves policy, de globala finansiella förhållandena eller på skuldneddragning i Kina.

BOE-chefen sade att såväl USA och den globala ekonomin kan få uppleva en liknande investeringsnedgång som Storbritannien har upplevt under brexitprocessen.

Mark Carney sade vidare att den primära rollen för dollarn inte är garanterad för evigt, och att beslutsfattare bör börja tänka på en övergång.

"Ledaren (the hegemon) får inte fortsätta att vara reservvaluta när han inte längre är ledare - de behåller den rollen mycket längre än man kan tro, men i slutänden förlorar de", sade han.

BOE-chefen betonade samtidigt att han har fullt förtroende för Federal Reserve.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom