Midroc New Technologys vd: Det slutgiltiga Powercell-priset en kompromiss

Midroc har förhandlat med Bosch under en lägre tid och eftersom kursen i Powercell steg brant under tiden hade parterna svårt att enas om priset. Det slutliga priset om knappt 107 kronor per aktie - stor rabatt i förhållande till rådande kurs - var resultatet av en kompromiss.
Midroc New Technologys vd: Det slutgiltiga Powercell-priset en kompromiss - powercell-700_binary_6959857.jpg

Det säger Göran Linder, som representerat Midroc i Powercells styrelse och som är vd för Midrocs riskkapitalenhet Midroc New Technology, till Nyhetsbyrån Direkt efter att det under fredagen blivit känt att Bosch förvärvar drygt 5,8 miljoner aktier för totalt cirka 625 miljoner kronor.

“Jag har haft diskussioner med Bosch om en möjlig transaktion i ett år. När vi började diskutera låg kursen någonstans mellan 30 och 50 kronor och sedan har den stigit och aktien steg särskilt mycket när Bosch och Powercell ingick licensavtal”, säger Göran Linder.

“Så under perioden när vi diskuterat har kursen mer än fyrfaldigats och därför har det varit svårt att hitta ett pris eftersom det har varit ett så rörligt mål”, fortsätter han.

Powercell tecknade ett utvecklings- och licensavtal i slutet av april. Midroc och Bosch satte till slut ned fötterna och enades i förhandlingarna om ett viktat snittpris beräknat från tidpunkten för avtalet och kom då fram till 107 kronor per aktie – en rabatt på cirka 29 procent i förhållande till torsdagens stängningskurs.

“Som jag ser det är det en affär med idel vinnare. Det är fantastiskt för Powercell som får en jättebra, långsiktig och industriell ägare”, säger Göran Linder till Direkt.

Han avfärdar påstående om att ett kapitalbehov hos Midrocs ägare Mohammed Al Amoudi skulle ligga bakom försäljningen och han kopplar den i stället till Midroc New Technologys affärsidé om att investera i bolag i tidig fas.

“Nu ska vi hitta nya Powercell”, sammanfattar han hur kapitalet ska användas.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.