Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Morgan Stanley steg på Wall Street

2019-04-18 07:31
Foto: Paul Brown/IBL

USA-börserna handlades i svagt negativ riktning under onsdagen, trots att makrodata från Kina överraskade positivt.

Av centralbanken Feds regionala konjunkturrapport, som publicerades under kvällen, framgick att den amerikanska ekonomin växer i "knapp till måttlig takt".

Vid stängning hade Dow Jones storbolagsindex sjunkit marginellt till 26.450. Det bredare S&P 500 var ned 0,2 procent till 2.901. Tekniktunga Nasdaq tappade 0,1 procent till 7.996.

Sektorvis steg IT 0,6 procent medan hälsovård sjönk 2,9 procent.

På temat handel rapporterade Wall Street Journal att en ny runda av handelssamtal mellan USA och Kina kommer att äga rum om två veckor då USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer reser till Peking medan den kinesiske toppförhandlaren Liu He kommer till Washington veckan därpå, enligt WSJ:s källor. Förhandlare hoppas att avtalet ska kunna signeras under slutet av maj eller början av juni.

På bolagsfronten öppnade ytterligare en amerikansk bank böckerna, Morgan Stanley, vars aktie steg 2,6 procent efter att resultatet visade sig ha minskat mindre än väntat i senaste kvartalet.

Streamingbolaget Netflix, med rapport efter tisdagens börsstängning på Wall Street, tappade 1,3 procent. Besked om rekordmånga nya abonnenter i första kvartalet överskuggades av att bolagets prognoser inte levde upp till marknadens förväntningar.

Dryckes- och snacksjätten Pepsico bjöd på en justerad kvartalsvinst som var högre än analytikernas förväntningar. Aktien steg 3,8 procent.

Qualcomm steg ytterligare 12,3 procent efter ett lyft på över 20 procent på tisdagen i spåren av beskedet om att en långdragen patenttvist med Apple har nått sin ände i förlikning mellan bolagen.

Även Intel var upp, med 3,3 procent. Intel har meddelat att bolaget skrotar sin satsning på 5G-modem för telefoner och i stället fördjupar satsningen på 4G och 5G för pc, IOT-enheter och annan datacenterapparatur samt infrastruktursatsningen för 5G-nätverksbyggnation.

IT-jätten IBM:s siffror föll däremot inte placerarna i smaken och IBM-aktien backade.

Amerikansk tioårig statspappersränta var oförändrad vid 2,59 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom