Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nordea varnar för datorvirus

2017-06-20 10:57
Foto: imago stock/IBL

Kunderna uppmanas att vara misstänksamma mot okända e-postmeddelanden.

Viruset som Nordea varnar för sprids via e-postmeddelanden vilka innehåller en bifogad länk eller fil. När användaren klickar på länken sprids viruset till datorn.

- Det riktar in sig på bankkunder på den nordiska marknaden, säger Nordeas pressektreterare Janina Pfalzer till Aftonbladet.

Ett tecken på att datorn fått viruset är att det står "Vänligen vänta" när kunden sedan försöker logga in.

– Problemet är att vi inte vet exakt hur en smittad dator beter sig, men får man ett meddelande att man vänligen ska vänta då ska man stänga ner på en gång, säger Janina Pfalzer till Aftonbladet.

Kunderna rekommenderas att testa att logga in via en annan enhet och om det fungerar, trots att man fått felmeddelandet på den ursprungliga enheten, så kan man ha smittats.

Nordea känner inte till några kunder som blivit av med pengar på grund av viruset, men bankens säkerhetsavdelning har fått information om att viruset just nu riktar in sig på banker på den nordiska marknaden.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom