Pareto: Aktien kommer lyfta idag

Pareto tror att aktien i Moberg Pharma kommer att handlas upp "signifikant" efter flera stora besked från bolaget efter börsstängning på måndagen.
Pareto: Aktien kommer lyfta idag - aktier-index-penna-affarsvarlden-700_binary_6895032.jpg

Det framgår av en kommentar på tisdagsmorgonen.

Moberg Pharma säjer sin receptfria verksamhet för drygt 1,4 miljarder kronor, kapital som ska gå till inlösen av obligationer och en utdelning om 43-45 kronor per aktie. Köparen har verksamhet kommer göra en mindre investering i Moberg. Dessutom har bolaget skrivet ett licensavtal för Europa angående MOB-015 som bolaget kommer att fokusera på framöver.

Pareto, som har en köprekommendation på aktien och en riktkurs om 62 kronor, kommer utvärdera rekommendation och riktkurs när affären har genomförts.

Enligt Paretos beräkningar kommer bolaget ha cirka 200 miljoner kronor för att använda till MOB-015:s utveckling, vilket Pareto betecknar som något lågt (”on the low side”). Här behövs mer kapital alternativt att bolaget tecknar ett avtal för den amerikanska marknaden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco