Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Pareto: Aktien kommer lyfta idag

2019-02-12 08:54
Foto: Pharaoh / Alamy/All over press

Pareto tror att aktien i Moberg Pharma kommer att handlas upp "signifikant" efter flera stora besked från bolaget efter börsstängning på måndagen.

Det framgår av en kommentar på tisdagsmorgonen.

Moberg Pharma säjer sin receptfria verksamhet för drygt 1,4 miljarder kronor, kapital som ska gå till inlösen av obligationer och en utdelning om 43-45 kronor per aktie. Köparen har verksamhet kommer göra en mindre investering i Moberg. Dessutom har bolaget skrivet ett licensavtal för Europa angående MOB-015 som bolaget kommer att fokusera på framöver.

Pareto, som har en köprekommendation på aktien och en riktkurs om 62 kronor, kommer utvärdera rekommendation och riktkurs när affären har genomförts.

Enligt Paretos beräkningar kommer bolaget ha cirka 200 miljoner kronor för att använda till MOB-015:s utveckling, vilket Pareto betecknar som något lågt ("on the low side"). Här behövs mer kapital alternativt att bolaget tecknar ett avtal för den amerikanska marknaden.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom