Pareto: Därför är Domtic inte längre köpvärt

Fortsatta utmaningar på den amerikanska marknaden för fritidsfordon (RV) och bränderna i Australien utgör risker i det korta perspektivet.
Pareto: Därför är Domtic inte längre köpvärt - dometic-700_binary_6976064.jpg

Det skriver Pareto i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på torsdagen sänker analyshuset sin rekommendation för Dometic till behåll (köp) med bibehållen riktkurs på 100 kronor.

Branschorganet RVIA bedömer att marknaden för fritidsfordon i Nordamerika kommer att krympa med 4 procent under 2020, men prognosen är osäker menar Pareto.

“…över de senaste två åren har deras prognoser visat sig var för optimistiska och för 2020 menar vi att synligheten är begränsad och att leveranserna kan komma minska ytterligare”, skriver Pareto som trots dystra branschutsikter räknar med en organisk tillväxt på 2,7 procent för Dometic. Detta eftersom kommentarer från aktörer i branschen trots allt indikerar “anständiga lagernivåer” vid ingången av 2020.

I den negativa vågskålen ligger även de utökade tullarna på produkter tillverkade i Kina som infördes i juni förra året. Det kommer att ge tuffa jämförelsetal för det första halvåret 2020 som möter ett halvår utan de extra tullarna på 15 procent.

Mot bakgrund av utmaningarna på kort sikt och den starka kursutvecklingen under det senaste året, där aktien har stigit närmare 70 procent, menar alltså Pareto att det nu är läge att vara lite mer försiktig med det svenska fritidsbolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.