Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Pareto: Denna aktie kan falla med 10 procent idag

2019-08-19 08:56
Foto: Daniel Ochoa de Olza/TT

Pareto tror att aktien i Catena Media kan handlas ned med mer än 10 procent på måndagen efter att bolaget offentliggjort sina siffror för det andra kvartalet.

Det framgår av en initial kommentar från Pareto som har en köprekommendation på aktien sedan tidigare.

Pareto kommer troligen sänka sina estimat på Catena Media med cirka 10 procent med anledning av rapporten för det andra kvartalet och tror att det kan vara en bra indikation på hur analytikernas snittprognos kommer att justeras.

"Vi tycker att rapporten för det andra kvartalet har ökat risken i aktien då den har ökat farhågorna kring bolagets tillväxtstory. Nu måste USA öka taken för bolaget för att det ska kunna redovisa intäktstillväxt på årsbasis", skriver Pareto i kommentaren.

Catena Medias rörelseresultat, ebit, kom in på 6,1 miljoner euro. Konsensus låg enligt Pareto, som hänvisar till Factset, på 8,1 miljoner. Då ska man komma ihåg den siffran har justerats ned från 11,6 miljoner under de senaste månaderna, enligt Paretos kommentar.

Catena Media redovisade ett ebitda-resultat på 9,4 miljoner euro för det andra kvartalet 2019, motsvarande en marginal om 39,7 procent.

Väntat enligt fem analytiker i Bloombergs sammanställning var ett ebitda-resultat på 11,3 miljoner euro och en marginal på 43,0 procent.

Intäkterna, som backade med 10 procent organiskt, uppgick till 23,7 miljoner euro. Här hade analytikerna räknat med intäkter på 26,3 miljoner euro.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom