Rusning till Ericsson-aktien under året

Sedan årsskiftet har antalet Ericsson-ägare hos Nordnet ökat med hela 38 procent.
Rusning till Ericsson-aktien under året - ericsson-affarsvarlden-700_binary_6948813.jpg

Ericsson-aktiens utveckling sedan årsskiftet ligger på 12 procent, ungefär hälften av uppgången för OMX30. Under våren gick dock aktien starkt och de flesta av de Nordnet-kunder som gick in i aktien i år gjorde så i maj. I juli låg också aktiens utveckling på plus 30 procent, långt över index.

”Rusningen kom särskilt efter bolagets rapport för första kvartalet, som visade på högre marginaler än väntat. Det fick förhoppningarna på Ericsson att raka i höjden, och många sparare hoppade på aktietåget i hopp om att Börje Ekholm skulle kunna leverera högre marginaler även i andra kvartalet, trots att Ekholm ju gick ut och varnade för att marginalerna skulle kunna minska något till följd av bolagets ambitioner att ta en tydlig position i 5G-racet. När rapporten för andra kvartalet, som var helt okej, kom så sågs det ändå som en besvikelse när marginalerna inte ökade ytterligare”, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

Trots detta har antalet ägare fortsatt öka månad för månad, och Frida Bratt tror att fredagens besked om att man till slut nått en förlikning är positivt för de som köpt aktien.

”Nu kan bolaget lägga detta bakom sig och gå vidare samtidigt som en osäker faktor kan läggas åt sidan”, säger hon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco