Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Så tror analytikerna om Autolivs rapport

2020-01-24 14:47
Foto: Autoliv

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv väntas rapportera en organisk tillväxt för det fjärde kvartalet som är klart högre än marknadstillväxten. Det är också i linje med bolagets mål på medellång sikt, vilka presenterades på kapitalmarknadsdagen i november.

"(Våra estimat) indikerar ytterligare ett kvartal med solid organisk tillväxt 4-5 procent över marknaden", skriver till exempel Deutsche Bank i en analysuppdatering.

I vanlig ordning ligger fokus på Autolivs prognoser för tillväxt och marginaler, nu för 2020. Enligt Infronts prognossammanställning räknar analytikerna i snitt med en organisk tillväxt om 4,4 procent och en justerad rörelsemarginal om 10,2 procent för 2020.

Det kan jämföras med Autolivs senaste prognos för 2019, som löd på en organisk tillväxt om 1 procent och en justerad rörelsemarginal om cirka 9 procent.

En annan fråga av intresse är bolagets eventuella kommentarer gällande utdelning och aktieåterköp. Vid kapitalmarknadsdagen talade bolagsledningen om att aktieägarna skulle kunna se fram mot någon form av ökad utdelning - dock inget om när detta skulle ske.

"Vi tror att Autoliv kommer att minska skulden lite mer och sannolikt börja köpa tillbaka egna aktier under det andra halvåret 2020 och det första halvåret 2021", skriver Deutsche Bank, som tror att återköpen kommer att landa på i sammanhanget måttliga 100 miljoner dollar under 2020.

Enligt Infronts konsensusprognos väntas en försäljning om 2.153 miljoner dollar (2.193) för det fjärde kvartalet. Det justerade rörelseresultatet spås bli 233 miljoner dollar (240). Den justerade rörelsemarginalen antas därmed landa på 10,8 procent.

Rapporten väntas på tisdagen 28 januari klockan 12. Samma dag presenterar vd Mikael Bratt rapporten för media och analytiker med start klockan 14.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom