Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Sjukhusoperatör handelsstoppad på ekonomiska oegentligheter

2020-02-27 13:00
Foto: Daniel Ochoa de Olza/TT

Handeln i sjukhusoperatören Nmc Health har stoppats på Londonbörsen på torsdagen efter att en bokföringsskandal upptäckts, rapporterar Sky News.

Bolagets balansräkning har tidigare varit ifrågasatt av blankningsspecialisten Muddy Waters. Det har satt press på aktien.

I samband med att det nu stämmer att det förekommit finansiella oegentligheter har vd på onsdagen lämnat med omedelbar verkan medan finanschefen har fått förlängd tjänstledighet. Den stoppade handeln kommer sedan företaget begärt detta hos brittiska finansinspektionen.

Nmc Health driver sin verksamhet i Mellanöstern och var så sent som förra månaden aktuella för uppköp, enligt sig själva. En av de påstådda intressenterna, private equity-jätten KKR, dementerade snabbt att man skulle snegla på verksamheten.

Muddy Waters anklagelser mot bolaget har fått aktien att falla rejält. Aktien har tappat hälften av sitt värde under de senaste veckorna.

Nmc Health ingår i storbolagsindexet FTSE 100.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom