Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Unibet slutar med spel på division 2 Södra Svealand

2019-08-01 12:57

Bettingbolaget Unibet kommer efter sommaruppehållet inte erbjuda någon vadhållning på de kvarvarande matcherna i Division 2 Södra Svealand.

"Detta efter att Unibet uppmärksammat att Svenska Fotbollförbundet inte längre känner sig trygga med att de kvarstående matcherna i serien avgörs på sportsliga grunder. Svenska Fotbollförbundet (SvFF) hänvisar till 13 konkreta misstankar om manipulation i Division 2 Södra Svealand. Beslutet gäller omedelbart och tillsvidare", framgår vidare.

SvFF ska ha identifierat 13 konkreta misstankar om manipulation i Division 2 Södra Svealand, de flesta av dessa misstankar klassas i den övre delen av förbundets skala.

"För att bekämpa matchfixning och stärka sportens integritet måste idrotten, myndigheter och spelbolag samarbeta. Vi hoppas att polisen prioriterar att utreda dessa misstänkta spelfuskbrott. Vi hoppas också att Svenska Fotbollförbundet vidtar handlingskraftiga åtgärder mot misstänkta spelare, föreningar och funktionärer som inte lever upp till sportens ideal", säger Unibets Sverigechef Per Carlander i en kommentar.

Det statliga spelbolaget Svenska Spel meddelade i förra veckan att det tillsvidare valt att stoppa allt spel på Division 2 Södra Svealand på önskemål från SvFF.

Unibet är ett av Kindreds varumärken.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom